Auto je vaš drugi dom? Ne brinite, niste jedini. Mnogi ljudi velik dio svog života provode u vožnji i putovanju s jedne destinacije na drugu, pa je njihov auto opremljen svakakvim dodatcima i pomoćnom opremom koja im pomaže da pri ruci imaju sve što im zatreba.

Čak i ako ne provodite mnogo vremena u vožnji uvijek postoje situacije u kojima vaš auto postaje premalen, a tada je najčešće riječ o manjku prostora za prtljagu. Ovo je situacija koja najčešće pogađa obitelji s više djece jer je tada mnogo više prtljage u pitanju i jednostavno je nemoguće naći dovoljno prostora za sve što trebate. Rješenje su krovne kutije!

Automobilske krovne kutije
Automobilske krovne kutije su posebno odlično rješenje za manje aute

Krovne kutije za automobile

Ako se redovno borite s manjkom prostora u autu, a ne želite ili ne možete promijeniti auto, postoji idealno rješenje za vas – krovne kutije.

Krovna kutija ili krovni kovčeg je dio dodatne opreme za automobil koja vam može biti od izuzetno velike pomoći u mnogim prilikama. Riječ je o kutiji aerodinamičnog oblika koja služi za pohranjivanje tereta i prtljage tako da se montira na krov automobila. Tako omogućuje prijevoz veće količine stvari izvan unutrašnjosti automobila, a idealna je za odlazak na odmor. 

Automobilske krovne kutije su posebno odlično rješenje za manje aute koji su kupljeni radi praktičnosti vožnje u gradu i manje potrošnje goriva, ali su premali za zahtjevnija i duža putovanja. Kupnjom krovne kutije lako se doskače ovom problemu i tada mali auto postaje dovoljno velik za sve što vam treba.

Odabir krovne kutije

Jedna od stvari na koju također morate obratiti pozornost kad se kupuje krovna kutija za auto jest način na koji se ona otvara. Neke krovne kutije se otvaraju s gornje strane, dok se ostale otvaraju s lijeve ili desne strane pa izaberite onu koja vama najviše odgovara. Prilagodite otvaranje i zatvaranje kutije svojim željama.

Automobilska krovna kutija
Automobilska krovna kutija je sigurna i zaštićena mehanizmom zaključavanja

Zaštitni mehanizam

Automobilska krovna kutija je sigurna i zaštićena mehanizmom zaključavanja, pa se ne morate bojati da ćete izgubiti svoje dragocjenosti. Razlika u mehanizmu ima, i one ovise o cijeni i proizvođaču, ali veća cijena obično znači bolji i sigurniji mehanizam za zaključavanje. Ako vozite mnogo dragocjenih stvari sa sobom izaberite kutiju koja će vam ulijevati sigurnost.

Oblik kutije za auto

Prilikom biranja krovne kutije obratite pozornost i na oblik kutije jer vam on dugoročno može donijeti financijsku uštedu. Riječ je o tome da auti koji na sebi nose aerodinamičnije krovne kutije uštede više goriva prilikom vožnje od onih koji koriste kutije slabo aerodinamičnog oblika.

Montaža krovne kutije

Montaža krovne kutije nije teška, jer uz nju dolaze uputstva, ali ako se ne usudite to učiniti sami možete se obratiti u bilo koji servis. Bitno je da su svi vijci na njoj dobro pričvršćeni i zategnuti jer vožnja autocestom se odvija pri velikim brzinama.

Pridržavajte se svih uputa proizvođača pa tako nemojte prenatrpati krovnu kutiju i nemojte prijeći maksimalno dozvoljenu kilažu. Nakon što se vratite s odmora i više vam nije potreban dodatan prostor, skinite je s automobila i pospremite kako bi smanjili potrošnju goriva jer prijevoz prazne kutije utječe i na trošenje goriva.

Krovna kutija se je pokazala i odličnim rješenjem za vozače kojima uvijek nedostaje slobodnog prostora za spremanje predmeta vezanih uz neki hobi:

  • lovci
  • ribolovci
  • sportaši
  • i slično 

Krovni nosači za prijevoz tereta

Krovni nosači su neophodni za prijevoz tereta na automobilu, pa ako ih nemate morat ćete nabaviti i njih. Najbolji način za kupnju krovnih nosača je da se kupi u kombinaciji s kutijom. Razlog tome je činjenica da svakoj krovnoj kutiji ne odgovara svaki krovni nosač i obrnuto, pa bi vam se moglo dogoditi da kupite krovne nosače i nakon toga shvatite da vam je izbor krovnih kutija ograničen. 

Krovni nosači su neophodni
Krovni nosači su neophodni za prijevoz tereta na automobilu

Krovni nosači ne služe samo kao nosači krovnih kutija. Na tržištu možete kupiti nosače koji su namijenjeni nošenju nekih drugih predmeta, poput:

  • bicikala
  • skija 
  • i drugih 

Oni se osim na krov mogu pričvrstiti i na stražnji dio auta, a zajedničko svojstvo im je da imaju gumirane završetke nosača koji štite vozilo od oštećenja, i obložene trake za prihvat bicikala ili skija koji će isto spriječiti da ti predmeti oštete vaše vozilo.

Prilikom kupnje u web trgovini Withcar svakako pogledajte koliku garanciju daje proizvođač, jer se trenutno na tržištu mogu naći i kvalitetni krovni nosači za auto s doživotnom garancijom. Neki modeli se rade i pomoću zrakoplovne tehnologije koja će omogućiti smanjenje buke i smanjenje potrošnje goriva.

Informirajte se o svim mogućnostima koje nosi kupnja krovnih nosača i izaberite model koji savršeno odgovara i vama i vašem automobilu. 

By admin