Krovni nosač je bitna stavka svakom vozaču čiji je auto osuđen na prevoženje nekog tereta. Njihova korist je izuzetna, posebno ako ste vlasnik malenog auta u kojem jednostavno nemate dovoljno prostora za prijevoz stvari kada putujete na ljetovanje, gradite nešto pa često prevozite stvari ili se možda selite.

Krovni nosači su funkcionalni dodatak

Osobna vozila često nisu napravljena za prijevoz velike količine stvari ili prtljage i vrlo često se možete naći u nedoumici kako sve što trebate ponijet sa sobom smjestiti u vaše vozilo?

Ovdje na scenu stupaju krovni nosači. Možda nisu vizualno atraktivni, ali su iznimno funkcionalni pa se jednostavno morate odlučiti da li vam je draža praktična strana vašeg auta ili ste rob estetike.

Krovni nosači su postolja koja se mogu postaviti na svako vozilo, pa i kombije i prikolice, koja služe prijenosu tereta.

Nosači su se pokazali iznimno praktični u sortiranju prtljage ili tereta jer vam omogućuju da odvojite stvari koje se inače teško pakiraju zajedno.

Kvaliteta krovnih nosača je bitna

Iako je uvijek bitno da su vaše osobne želje na prvom mjestu, u slučaju krovnih nosača kvaliteta vam mora biti bitnija od njihovog izgleda.

Moramo naglasiti: Njihova glavna svrha je prijenos dragocjenog teret, a to znači da nosači moraju biti kvalitetni inače bi se moglo dogoditi da ste uštedom na nosačima izgubili mnogo više.

Među bitnijim stavkama je materijal od kojeg su napravljeni. Najizdržljiviji materijali su titan, čelik i aluminij pa će takvi krovni nosači izdržati sve vremenske uvjete, uključujući i velike promjene temperature. Titanski krovni nosači su najizdržljivija opcija.

Sljedeća bitna stavka je njihova namjena. Različite dimenzije i oblici nude se za različite namjene: ide li na nosač prtljaga, krovna kutija, držači uza bicikle ili nešto četvrto?

Montaža  krovnih nosača je specifična

Dok birate vrstu nosača za svoj auto morate obratiti pozornost i na način montiranja na automobil. Neki se nosači montiraju ručno, neke postavljaju profesionalci.

U svakom slučaju taj je posao veoma dogovoran jer zahtijeva izuzetnu preciznost i čvrstoću postavljanja jer lošom montažom se možete naći u situaciji da izgubite dragocjeni teret i, što je još ozbiljnije, dovesti druge sudionike u prometu u opasnost.

 

By admin