Krovni nosači za auto

Kupnja krovnih nosača može biti vrlo lagana jednom kad se informirate o njima. Bitno je znati osnovne informacije, razlike među vrstama krovnih nosača, a najbitnije je imati konkretnu informaciju o tome kakav ćete teret prenositi. Ovo je važno jer postoje krovni nosači razne nosivosti i raznih namjena.

Krovni nosači za auto i krovna kutija
Krovni nosači za auto i krovna kutija

Postoji pet tipova krovnih nosača: 

  • nosači za prazan krov
  • nosači za fiksne točke
  • nosači za integrirane uzdužne i obične uzdužne nosače
  • nosači za kišni žlijeb

Vrlo je važno da izaberete dobar tip montaže, ovisno o vrsti krova na vašem vozilu, i da uložite u sigurnost krovnog nosača kupnjom onog koji je izrađen od čvrstog i dugotrajnog materijala. Ako nemate određenu vrstu tereta ili prtljage već će vam krovni nosač poslužiti kao pomoć pri prijevozu raznog tereta tada biste se trebali uputiti u kupnju univerzalnog nosača na kojeg se mogu pričvrstiti i razne krovne kutije i prtljaga. Oni su najčešći u upotrebi jer se na njima može prevoziti gotovo sve.

Specijalni nosači za krov automobila

Ako imate na umu prijevoz samo određenih stvari ili opreme, tada bi bilo dobro investirati u specijalizirani krovni nosač, koji će tu vrijednu opremu držati na sigurnom. Takvi su krovni nosači za auto mnogo sigurniji i izdržljiviji, a obično imaju i mnogo veći nosivost kako bi mogli nositi opremu koja je vrlo teška.

Krovni nosači za pune uzdužne nosače

Uobičajena nosivost krovnih nosača je oko stotinu kilograma, ali postoje krovni nosači koji podnose i teži teret, a namijenjeni su za teretna vozila.

By admin