Univerzalni krovni nosači za auto

Krovni nosači služe da bi na automobil mogli montirati neki teret i sigurno ga prevesti do određene lokacije. Osim toga, oni su temelj i za neke specijalizirane nosače za određene stvari ili postavljanje krovne kutije. U većini slučajeva uz malu nadoplatu možete ih kupiti uz novi automobil, no ako to niste učinili ili ste kupili polovni automobil bez nosača, potrebno ih je naknadno kupiti. 

To možete učiniti preko interneta, a više o samim nosačima, na što obratiti pažnju i koje vrste razlikujemo možete pročitati u nastavku teksta.

Univerzalni krovni nosači za auto
Univerzalni krovni nosači za auto

Krovni nosači za automobil

Krovni nosači za auto razlikuju se prema vrstama. Postoje:

  • nosači za automobile bez nosača
  • nosači za automobile s uzdužnim nosačima
  • teretni krovni nosači

Ovisno o modelu automobila koji vozite, morate potražiti one koji odgovaraju za vaš auto. Imajte na umu da prilikom kupnje obratite pažnju i na neke druge stvari, ne samo na to da odgovaraju na vaš automobil. Veoma je važno da provjerite i materijal izrade te njihovu nosivost.

Vrste krovnih nosača

Krovni nosači za automobile bez nosača postavljaju se na predviđena mjesta na krovu automobila. Njihovo postavljanje može biti nešto kompliciranije od onih koji se postavljaju na uzdužne, no prateći uputstva koja dobijete sa njima, samo proces je veoma jednostavan.

Video: Krovni nosači za pune uzdužne nosače

Nosači za automobile s uzdužnima postavljaju se na njih i takvi se još nazivaju univerzalni krovni nosači. Njihovo postavljanje je puno jednostavnije i ne zahtjeva puno vremena.

Teretni krovni nosači služe za prijevoz većih tereta i nosivost im je oko 200kg, dok je s prva dva nosivost do 100kg. Prilikom kupnje možete birati provjerenu marku Nordrive, koja proizvodi veoma kvalitetne nosače.

Krovni nosači za bicikle

Biciklizam je jedan od najpopularnijih obiteljskih hobija i zabavan je i mladima, i starima. Upravo zbog toga se sve više ljudi odlučuje na kupnju bicikli i provođenje vikenda u prirodi. Problem se javlja što je prijevoz bicikli veoma težak, pogotovo ako se u autu nalazi više od dvije osobe. U ovom slučaju pomoći će vam krovni nosači za bicikle. 

Krovni nosači za auto za prijevoz bicikla
Krovni nosači za auto za prijevoz bicikla

Oni se postavljaju na obične nosače i ovisno o modelu na njih se može postaviti jedna ili više bicikli. Omogućavaju brzo stavljanje i skidanje te siguran prijevoz bicikli do željene lokacije.

Nosači za skije

Sva poznata skijališta nude mogućnost najma skija. Osim što najam nije isplativ, može stvoriti probleme s potrebnim navikavanjem na nove skije. Zbog toga je puno bolja opcija prijevoz vlastitih skija do željene lokacije.

Krovni nosači za auto za skije
Krovni nosači za auto za skije

Krovni nosači za skije služe kako bi ste na njih postavile skije i sigurno prevezle do skijališta. Oni će vam olakšati odlazak na skijanje i biti ćete sigurni da su skije potpuno sigurne.

Montiranje tereta na krovne nosače

Krovni nosači veoma se jednostavno montiraju na automobil, no problem se javlja kod montiranja tereta. Prijevoz tereta može biti veoma opasan, stoga je bitno da se prije kretanja uvjerite da je on dobro fiksiran. Osigurajte teret čim bolje možete i prije kretanja probajte ga prodrmati. Teret mora biti čvrsto montiran, jer će prilikom vožnje trpjeti konstantne nalete vjetra. 

Osim toga, obratite pažnju da ne vozite veću težinu od maksimalne dopuštene za nosače i da teret nije prevelik. Ne bi smio biti veći od krova vašeg automobila, kako bi vožnja bila maksimalno sigurna. Ako teret izlazi van gabarita, označite ga maramicama u boji, kako bi ga ostali sudionici prometa primijetili.

Cerada za auto

Još jedan koristan dodatak vašem automobilu je cerada. Ona će ga zaštititi od mogućih oštećenja dok je parkiran. Bilo da se radi o:

  • prekomjernom izlaganju suncu, koje uništava boju automobila
  • vremenskim nepogodama, poput kiše, tuče ili snijega
  • nepredvidljivih situacija, poput životinja ili pada nekog predmeta na automobil

Cerada za auto je idealna zaštita za sve one koji nemaju mogućnost parkiranja vozila u garaži. Auto cerada štiti od raznih oštećenja i sačuvati će vaš automobil te mu održati vrijednost. Prilikom kupnje morate obratiti pozornost na veličinu cerade, jer se ona razlikuje ovisno o modelu automobila (Fiat, Mazda, Hyundai, …). Ako niste sigurni koja veličina vam je potrebna, za pomoć upitajte stručnjake ili proučite tablicu veličina.

Kupnja cerade

Cerada za auto, kao i nosači mogu se kupiti u web trgovini Withcar, po odličnim cijenama. Sa samo nekoliko klikova mišem birajte u širokoj ponudi poznatih brendova i naručite željene artikle do vašeg kućnog praga!

By admin