Kada je u pitanju izbor tepiha za auto, velik broj vozača nalazi se u problemu. Naime, kupnja kvalitetnih modela je kompliciran proces jer danas na tržištu postoji velik broj proizvođača i još veći broj njihovih modela i izvedbi. 

Odluka o odabiru savršenih modela tako je samo na vama i ovisi o vašim željama, potrebama i mogućnostima jer njihove cijene uvelike mogu varirati, posebno kada je riječ o tekstilnim tepisima za auto rađenim po mjeri. 

Klima igra ulogu pri kupnji autoopreme

Osim želja, potreba i mogućnosti, kada se kupuju tepisi za auto vrlo važan parametar čini i dominantna klima mjesta prebivališta. Naime, ukoliko je dominantna klima prebivališta ona s hladnim zimama onda je bolje odabrati tekstilne tepihe za auto, a u ostalim sezonama je dobro koristiti gumene, koji će zaštiti automobil od prljavštine i prašine. 

Najbolji izbor za one u čijim krajevima ima dosta padalina su tako svakako gumeni auto tepisi koji se lako čiste i održavaju te štite automobil od neželjenih količina vlage. 

Univerzalni tepisi za auto
Najboljim i najpristupačnijim rješenjem za sve koji s u potrazi za zaštitnim dodacima za auto pokazali su se univerzalni tepisi za auto

Univerzalno rješenje kod kupnje dodataka za auto

Najboljim i najpristupačnijim rješenjem za sve koji s u potrazi za zaštitnim dodacima za auto pokazali su se univerzalni tepisi za auto koji dolaze u dvije verzije materijala izrade:

  • Oni od gume
  • Oni od tekstila

Osim pristupačne cijene, njihova glavna prednost je to što se savršeno prilagođavaju svim tipovima automobila jer imaju „višak“ materijala. To znači da vam dozvoljavaju da ih skratite na točno onu mjeru koja vam je potrebna što je odlično. 

Mislite o sigurnosti pri vožnji auta

Osim što štite automobil od nečistoća i oštećenja, auto tepisi bi trebali biti i udobni i sigurni. Naime, oni najprije moraju dobro prianjati uz pod automobila kako vozaču ne bi uzrokovali nelagodu i ometali ga prilikom korištenja pedala. 

Auto tepisi
Osim što štite automobil od nečistoća i oštećenja, auto tepisi bi trebali biti i udobni i sigurni.

U tom smislu oni se ne bi smjeli klizati pa tako neki kvalitetniji modeli čak dolaze i s nosačima na donjem dijelu koji pomažu u boljem prianjanju, a najčešće su u obliku čičaka.  Iako se modeli bez čička na prvi pogled i tijekom prvih dana i tjedana čine sigurnima i udobnima, vrlo brzo se počinju iskrivljavati te počinju ometati vozača, stoga ne treba štedjeti pri njihovoj kupnji. Svakako se isplati uložiti u one nešto kvalitetnije jer će vas takvi dugo služiti i pružati vam potrebnu sigurnost, a to je zapravo najvažnije kada je riječ o dodacima za automobil. 

Dugovječni auto tepisi

Novina u svijetu zaštitnih dodataka za interijer auta su svakako 3D tepisi za auto koji su vrlo praktični za korištenje, a u usporedbi s drugim modelima imaju značajno duži vijek trajanja.  Ova vrsta dolazi u ljetnoj i zimskoj verziji, značajno s udobniji te su napravljeni od specijalnih materijala koji ne dopuštaju raspršivanje prašine oko automobila. 

Osim toga, 3D auto tepisi su i vrlo atraktivni pa uz njihovu pomoć vlasnik automobila postiže individualan i elegantan stil. Među ostalim prednostima izdvajaju se i prema:

  • tehnologiji proizvodnje koja se temelji na toplinskoj kombinaciji slojeva proizvoda
  • točnom ponavljanju topografije površine vozila
  • pružanju udobnosti zbog gornjeg sloja
  • materijalu protiv klizanja za vozača
  • niskoj cijeni 
Tekstilni auto tepisi
Mogu se kupiti tekstilni tepisi za auto koji su estetski puno atraktivniji od gumenih pa osim zaštite automobila pružaju i bolji izgled.

Tekstilni tepisi za auto su estetski prihvatljiviji izbor

Ovisno o tome jeste li osoba koja je više okrenuta estetici ili ste osoba koju više interesira praktičnost odabrat ćete vrstu tepiha za svoj automobil. Ukoliko pripadate prvoj skupini ljudi, onda se mogu kupiti tekstilni tepisi za auto koji su estetski puno atraktivniji od gumenih pa osim zaštite automobila pružaju i bolji izgled. Tekstilni auto tepisi dolaze u različitim bojama i šavovima. Da biste ih osušili potrebno ih je izvaditi i vodu ukloniti četkom.

Međutim, važno je znati kako automobilski tekstilni tepisi nikada neće biti potpuno suhi.  Zimi, kada voda sporije isparava, bit će pravi izazov očistiti ih. Uz sve prednosti, oni kao i druga dodatna oprema imaju i svoje nedostatke, a to je što se brzo i lako uništavaju pa se na njima prave valjušci materijala i tragovi čišćenja pa mogu izgubiti svoj estetski dobar izgled, posebno ukoliko je riječ o nekvalitetnijim modelima. Oni se najviše preporučuju za topliju sezonu kada nema padalina i kada se ne mogu natopiti vlagom te u tom slučaju nemate velike brige oko njihovog održavanja. Zato će uvijek biti lijepi i estetski privlačni, a ujedno će čuvati izgled vašeg limenog ljubimca. Pogledajte ponudu u trgovini s autoopremom i odaberite one koji će štititi i ukrasiti interijer vašeg auta.

By admin