Noćna mora svakog vozača je parkiranje njegovog limenog ljubimca na otvorenom, a vremenska prognoza je pokazala da se sprema veliko nevrijeme, uz mogućnost tuče. Srećom, danas postoje i razni dodaci koji su se pokazali kao učinkovita zaštita automobila protiv tuče. Najpoznatiji dodatak je svakako cerada za auto koje ne samo da ga može zaštititi od tuče, već i od raznih drugih vremenskih nepogoda, ali i drugih stvari koje ga mogu oštetiti.

Zbog toga, ako niste jedan od sretnika koji ima garažu i morate svoj auto redovito parkirati na otvorenom, razmislite o kupnji automobilske cerade jer vas ona može spasiti od skupih popravaka.

Razne vrste zaštite cerade za auto

Iako će mnogi kada se spomene cerada za auto odmah pomisliti isključivo na zaštitu automobila protiv tuče, ona ima i razne druge primjene. Tako će ona auto zaštititi i od:

  • Pada grana s drveta
  • Pada smole s drveta
  • Udaranja raznih kamenčića uz cestu koji se mogu podići zbog naleta vjetra od drugih auta ili kamiona
  • Raznih drugih vremenskih nepogoda, kao što su jaka kiša i vjetar i sl.

Zbog toga je ovo multifunckionalan dodatak za auto. Njezina cijena nije vrlo visoka, a svakako je puno manja od cijene koju biste platili za popravak automobila oštećenog nekon tuče. Tada biste ga morali odvesti nekom autolakireru, a ako je riječ o velikoj šteti, tada će i ukupna cijena popravka biti vrlo visoka. 

Zaštita automobila protiv tuče
Cerada za auto multifunckionalan je dodatak za auto.

Razne veličine u trgovinama s autoopremom

Zaštita automobila protiv tuče može se pronaći u brojnim trgovinama s autoopremom. U njima možete pronaći i brojne druge korisne dodatke, kao što su korita prtljažnika automobila, tepisi za automobil i sl. Tako se cerade za auto mogu kupiti u više veličina, kao što su:

  • M
  • L
  • XL
  • XXL

Svaka od njih ima točno navedene dimenzije prema kojima se razlikuju. Zato je potrebno da provjerite točne dimenzije svog auta (ili u knjižici vozila ili ga sami izmjerite) i na temelju tog podatka kupite odgovarajuću automobilsku ceradu.

Naravno, uvijek možete zatražiti i prodavača za savjet koju veličinu odabrati jer oni najčešće imaju već zapisane dimenzije određenih modela auta. 

Postavljanje i skidanje zaštite protiv tuče s auta

Greška koju neki vozači rade je to što krenu postavljati ceradu protiv tuče prekasno, odnosno onda kada je tuča ili jaka kiša već počela. Ona se mora postavljati na potpuno suh auto. To znači da ako ste na vremenskoj prognozi vidjeli da se očekuje tuča, nemojte čekati da stvarno i dođe do nje, nego se što prije zaputite i postavite ceradu na auto. Ako se ona postavlja na mokar auto, postoji mogućnost da će se prejako primiti za njega te ćete kasnije imati problema s njezinim uklanjanjem. A može se i toliko primiti da bi moglo doći do njezinog oštećivanja pri pokušaju skidanju.

Zaštita automobila protiv tuče može se pronaći u brojnim trgovinama s autoopremom.

Zbog toga, napravite sve na vrijeme. Inače se cerada za auto vrlo lako postavlja i skida. Većinom dolazi u posebnoj torbi. Potrebno ju je izvaditi, odmotati te ju postaviti preko auta. Na kraju se pomoću posebnih kopči ili traka fiksira uz auto kako ne bi otpala pri naletu jakog vjetra.

Web shopovi s automobilskim dodacima

Ako ne znate gdje kupiti neku kvalitetnu ceradu protiv tuče, odgovor se krije u specijaliziranim trgovinama s autodijelovima i autoopremom. Iako ih postoji mnogo i u fizičkom obliku, vozači se sve više okreću online kupnji. Tako na jednom mjestu mogu pronaći više različitih modela i vrlo jednostavno ih usporediti.

Osim tog dodatka, mogu kupiti i korita prtljažnika automobila kako bi i svoj prtljažnik mogli bolje organizirati. A mogu kupiti i razne proizvode iz asortimana autokozmetike ako žele održavati svog limenog ljubimca urednim, iznutra i izvana.

Uredan stražnji prostor uz korita prtljažnika automobila

Prtljažnik se razlikuje od modela do modela auta te ima onih od vrlo malih pa sve do onih vrlo velikih. Kako stvari ne bi letjele svuda po njemu, mnogi vozači će kupiti korita prtljažnika automobila. Dolaze u više varijanti, a krase ih dvije stvari:

  • Neklizajuća podloga
  • Zaobljeni i podignuti rub koji sprječava da stvari lete posvuda
korita prtljažnika automobila
Na na svakom vozaču je da pronađe onaj najbolji model za svoje potrebe.

Određeni modeli imaju i još neke dodatne značajke, a na svakom vozaču je da pronađe onaj najbolji model za svoje potrebe. Uglavnom su izrađeni od gume jer se ona pokazala kao vrlo izdržljiv materijal za takve svrhe, a ujedno je i jeftinija u proizvodnji od nekih drugih materijala. Stoga, ako već niste, kupite korito prtljažnika za auto kako biste sve imali bolje organizirano straga. 

By admin