Prije su uglavnom bile rezervirane samo za one luksuznije modele, no danas su lako dostupne i svima ostalima. Tome je najviše pridonijela konkurentnost među proizvođačima što je osiguralo nešto niže cijene.

Bolje osvjetljenje ceste

U odnosu na halogene žarulje, LED žarulje za auto imaju brojne prednosti. Jedna od glavnih svakako je bolje osvjetljenje ceste. Možda vam se to ne i čini kao neka velika prednost, no jednom kada vidite razliku u osvjetljenju između halogenih i LED auto žarulja, promijenit ćete mišljenje. Naime, ova nova generacija žarulja puno bolje osvjetljava područje ispred, ali ujedno i područje s lijeve i desne strane automobila. 

Uprava to će vam itekako dobro doći pri vožnji po noći, na cestama sa slabom ili nepostojećom rasvjetom. Dodamo li takvim lošim uvjetima i nepovoljne vremenske prilike, poput kiše ili snijega, kupnja LED žarulja za automobil je odlična ideja.

Dugotrajnost LED žarulja za auto

Iako je cijena LED auto žarulje u početku nešto viša, one će vam dugoročno donijeti veću uštedu. One troše puno manje energije što znači da će vam se i akumulator manje trošiti te će duže trajati. No, osim toga, one imaju puno duži vijek trajanja od halogenih žarulja. Ista situacija može se primijetiti u drugoj industriji, primjerice kada je u pitanju LED rasvjeta u kućanstvima. 

Kada su u pitanju automobili, to znači da jednom kada kupite kvalitetne LED auto žarulje, nećete ih morati mijenjati dugi niz godina, dok biste u isto vrijeme već morali promijeniti nekoliko halogenih žarulja. Upravo zbog toga, ušteda nije trenutna, već dugoročna. 

By admin